Nieuws 50plus

Geplaatst op 21 Jun, 2013 | door Redactie Vrouwenverhalen

0
Geplaatst in : Spotlight, Nieuws

50-plussers hebben liever seks dan appeltaart

Vijftigplussers genieten van seks en piekeren er niet over om ermee te stoppen, blijkt uit een onderzoek dat Plus Magazine hield onder 742 lezers.


Zeven van de tien van de Pluslezers verkiest seks boven een stuk appeltaart of een avondje naar Studio Sport kijken. En dat is niet voor niets, want ruim tweederde van de ondervraagden heeft plezier in seks: “Seks houdt je jong”, aldus een van hen. 77 procent vindt zelfs dat bij een goede relatie seks hoort. Dus voor wie denkt dat ‘het’ stopt na een bepaalde leeftijd… vergeet het maar. 62 procent van de vijftigplussers vrijt een paar keer per maand of vaker en dat geldt net zo goed voor de zeventigers als voor de vijftigers.

Lust en lichamelijke opwinding spelen zeker een rol, maar staan niet meer centraal in bed. Bij de seks gaat het vijftigplussers vooral om de bevestiging van de relatie, om de intimiteit en vertrouwdheid met elkaar (71 procent). “Wij zeggen niet alleen dat we blij zijn dat we getrouwd zijn, maar we laten dat ook op deze manier aan elkaar merken”. De positieve associaties overheersen. Driekwart van de ondervraagden wordt blij van seks en evenzovelen voelen zich na afloop van een vrijpartij bevredigd. Tweederde van de vijftigplussers verlangt helemaal niet terug naar vroeger en ziet vooral de voordelen van hun leeftijd: Ze hebben nu minder last van schaamte en remmingen dan vroeger, voelen zich zekerder over hun eigen lichaam en weten beter wat ze willen.

Waarom ooit nog stoppen met iets dat zoveel plezier verschaft? Arts en seksuoloog Peter Leusink spreekt steeds meer stellen ‘op leeftijd’ in zijn poli-kliniek die zich er niet bij willen neerleggen dat seks uit hun leven verdwijnt, bijvoorbeeld vanwege ziekte of erectiestoornissen: “De huidige generatie zestigers en zeventigers heeft de seksuele revolutie van de jaren zestig meegekregen. Ze behoren tot de eerste generatie die op grotere schaal ontdekt dat seks plezierig kan zijn. Dat willen ze niet opgeven.”

Tags: , ,


Over deze auteurGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naar boven ↑

This content comes from a hidden element on this page.