Geplaatst op 08 Jul, 2013 | door Marion Middendorp

0
Geplaatst in : Uit het hart, Danielle

Column Danielle – De inpakjuffrouw

danielle

Af en toe mag ze weer eens helpen. Een dagje bij die hele fijne winkel waar slechts verwennerijtjes worden verkocht voor hem en haar, groot en klein, homo en hetero, moslim, katholiek en atheïst, rood, bruin, wit of geel. Maar goed, ik dwaal af.

Haar taak op deze dag is om van de aankopen desgewenst mooie pakketjes te maken.
Enig baantje dus! Want hoewel zij in het dagelijks leven alles behalve een knutselmoeder is gaan tijdens deze snuffelstage echt al haar remmen los!

Maar ja, het is wel de hele dag alleen maar inpakken terwijl de echte parfumeriemeiden de kassa doen en het meeste klantcontact hebben.

Oh, klanten praten wel met haar hoor. Maar veel verder als complimentjes op haar mooie inpakkunsten of de regelmatig terugkerende vraag ‘Doe je dit nou de hele dag?’ komt het niet. Ja, dit is wat zij doet. De hele dag. En ze vindt het enig maar het lijkt zo stom om dat te zeggen. Dus zegt ze meestal niet zo veel.

Haar ‘collega’s’ (zij voelt zich groeien-want een van hen-al is het maar voor een dag!) die dan vragen ‘Zijn er kadootjes bij?’ (en zij die dan denkt ja, duh, ik sta hier ook niet voor niks!) en vervolgens ‘Is het voor 5 december of voor Kerst?’.

Die vraag moet misschien even uitgelegd want denk nou niet dat je als inpakjuffrouw wegkomt met slechts één manier van inpakken hè?

Nee, er wordt duidelijk onderscheid gemaakt tussen verjaardag of zomaar en dan moet ze ook nog opletten dat ze voor hem weer anders inpakt dan voor haar.
De 5 december kadootjes zien er bijvoorbeeld weer veel Sinterklazeriger uit. Ander papier, andere kleuren.
En mocht je reeds voor Kerst aan het inslaan zijn, ja, dan wordt het dus Kerst wat de klok slaat. Kadotechnisch dan.

Vandaar dus de geheel terechte vraag ‘Is het voor 5 december of voor Kerst?’.
Nadat zij die vraag een aantal keer voorbij heeft horen komen moet zij zich soms echt bedwingen om niet af en toe ook eens te vragen ‘Is het voor 5 december of voor 6 december?’, vervolgens stoïcijns te gaan inpakken, de klant in opperste verwarring achterlatend.

Waarschijnlijk is het daarom dat ze haar slechts het inpakken toevertrouwen.

Tags: , , ,


Over deze auteurGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naar boven ↑

This content comes from a hidden element on this page.