Geplaatst op 21 Mei, 2013 | door Ingrid Jukajo

0
Geplaatst in : Uit het hart, Ingrid Jukajo

Column Ingrid Jukajo – Geen zin…

Tante S

Hoe kan dat nou? Geen zin… geen zin in huishouden, geen zin in leuke dingen, geen zin in schrijven van sollicitatiebrieven, geen zin in de stempelkruiden massage van morgen, geen zin in sporten, geen zin in lekker koken, geen zin in alle klusjes die nog moeten gebeuren, geen zin in het huisje gezellig maken. Vroeger zei mijn moeder “dan maak je maar zin”. Dat zeg ik nu tegen mijn eigen kinderen ook. Alleen mijzelf dat voorhouden heeft geen zin. Alweer geen zin!

Ik zal danig wat zelfreflectie moeten doen waarom ik in al die dingen ineens geen zin heb. Oké ik sta op, ik doe mijn ding, laat mijn bejaarde mopshond uit, pak mijn spullen en ga naar mijn werk. Ik doe daar mijn ding en haast me naar huis om voor mijn kinderen te zorgen die op tijd moeten eten vanwege sport en dergelijke. Ik doe boodschappen, kook, ruim op en hang op de bank tot het bedtijd is. Of ik sport plichtsgewillig omdat dat goed voor me is en ga vervolgens bekaf naar huis alwaar ik na een snelle douche mijn bed in tol. En dan begint het riedeltje weer van voren af aan.

Weinig uitdaging, weinig perspectief, weinig zin. Luiheid? Nee… ongemotiveerd? Ja. Doelloos? Ook dat. Het heeft toch allemaal geen zin… Is dat waar? Nee. Want wie verandering wil moet in beweging komen alleen….daar heb ik nou net even geen zin in! Rust en tijd in mezelf investeren? Geen zin in.

Mijn huis is rommelig. Dus mijn hoofd is ook rommelig. Opruimen? Geen zin in. Het doel is duidelijk, een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd! En toch… mij ontbreekt het aan motivatie om op te ruimen want… het heeft toch geen zin. 5 Luttele minuten later is het weer een bende. Mijn huis is niet echt gezellig dus ben ik ook niet gezellig. Geen zin te vinden mijn huis of mijzelf gezellig te maken :(.

Toch zal ik ergens de zin van dingen moeten gaan inzien of vandaan moeten halen. Nog even verder graven in mijzelf. Mezelf zien te motiveren alle bovenstaande dingen om te denken. Maar voorlopig heb ik daar nog even geen zin in!

Tags: , , ,


Over deze auteurGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naar boven ↑

This content comes from a hidden element on this page.