Geplaatst op 13 Mei, 2013 | door Ingrid Jukajo

0
Geplaatst in : Uit het hart, Ingrid Jukajo

Column Ingrid Jukajo – Het gesprek

Tante S

Kleine meisjes worden groot en zo ook mijn kleinste meisje die we nog steeds “de kleine” noemen ook al wordt ze weldra 14. Samen met de buurjongen opgegroeid vanaf 3 turfjes hoog was het altijd “waar zijn de kleintjes”? Oké bij elkaar logeren doen ze nog wel eens maar samen in het bad niet meer natuurlijk. Zelfs de badkamerdeur gaat tegenwoordig op slot vanwege een gezond stuk gène.

Kleine meisjes worden jongedames met alles wat daarbij hoort. Lange haren, ein-de-lijk wat borstgroei waar smachtend op gewacht is, een mascaraatje hier en daar. Tegenwoordig is het helemaal weer hip and happening om je dot te laten staan. Godzijdank ben ik groot geworden met een keurig getrimde en gekapte doos dus vertel ik mijn dochters dat ze echt niet met een ontplofte egel kunnen rondlopen. Of met plukken shag onder je arm met matching odeur.

Maar hoe moet dat dan mama? Oeps… hoe deed ik dat ook alweer?? Mijn moeder leerde het me niet want die was van de jaren 70 buikpruik. Ik heb dat zelf een beetje uitgefiedeld. Ik las het in de Popfoto en andere jongedametjesbladen. Internet hadden we ook niet dus die bladen waren jongedamesbijbeltjes. Natuurlijk heeft ook mijn kleine jongedame allang het één en ander op internet zitten bekijken. Op You Tube staan zelfs filmpjes over hoe je je kunt verzorgen. Oké ik denk niet van het trimmen van de doos maar toch…

En zo sta ik dan in de huiskamer in idiote maar herkenbare bewegingen uit te leggen hoe je je tuintje bij kunt houden en hoe dat het meest praktisch gaat onder de douche. Het is maar goed dat het avond is terwijl ik dat doe en dat de gordijnen al dicht zijn. Mijn kleine kijkt me meewarig aan en ik hoor haar denken “eeeeh…ja egnie”! Ik vertel haar dat oefening kunst en kinderen baart dus dat ze maar een beetje voorzichtig wat moet eeh… tja….uitfiedelen onder die douche met schuim en mes.

Ik denk dat ik haar veiligheidshalve toch maar een ladyshave moet schenken… ze is tenslotte toch bijna jarig!

Tags: , , ,


Over deze auteurGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naar boven ↑

This content comes from a hidden element on this page.