Geplaatst op 19 Jun, 2013 | door Moriah

0
Geplaatst in : Geen categorie

Column Moriah – De vondeling van Ameland

Soms vallen kwartjes pas op een later moment op hun plek. Ik leerde een nieuwe Lief kennen. Er ontstond een korte romance. Mooi en puur, absoluut, maar kort. Veel te kort. Gedurende deze mooie tijd was er steeds een nummer wat in mijn hoofd opkwam en waar ik steeds opnieuw naar luisterde. Boudewijn de Groot met De vondeling van Ameland.

Het leek alsof het nummer een boodschap voor mij had maar ik kon hem maar niet ontdekken. Wat wilde dit nummer mij vertellen? Het is geen liefdeslied. Verre van dat. Ik werd er ook niet vrolijk van, het maakte mij zelfs verdrietig. En toch, toch moest ik er keer op keer naar luisteren. Met mijn nieuwe Lief in mijn gedachte. Wat had hij gemeen met deze vondeling? Een kindje, dat voor niemand welkom was, behalve voor die ene jutter.

De romance ging voorbij. Van de een op de andere dag. Al die tijd had hij – voornamelijk voor zichzelf – weggestopt dat hij niet van kinderen houdt. Totaal niet. Ik heb er twee.
De tijd verstreek, het leven ging verder. Tranen werden gedroogd, verdriet verdween naar de achtergrond. De drang naar De vondeling van Ameland te luisteren bleef. Tot ik niet meer ongesteld werd en zijn grootste nachtmerrie tot leven kwam. Ik was zwanger… Nee, ik bén zwanger.

En pas nu valt het kwartje… De vondeling van Ameland… Overboord gegooid, op een reddingsboei gebonden. Onwelkom. Net als dit kindje. Voor iedereen onwelkom, met voor iedereen een eigen legale motivatie. Onwelkom, vooral voor de vader. Ineens weet ik wat het nummer mij al die tijd heeft willen vertellen. In mij groeit een kleine vondeling en deze kleine vondeling wil niet overboord worden gegooid. Noch op een reddingsboei gebonden en door een jutter gevonden. Deze kleine vondeling wil blijven, liefde voelen, geborgenheid ervaren. Deze kleine vondeling laat van zich horen… nu al.

Hoe zou ik afscheid van je kunnen nemen. Misschien kan ik je geen liefhebbende vader geven, maar ik kan wel proberen een liefhebbende moeder voor je te zijn. Mijn eigen kleine vondeling… wees niet bang. Ik zal over je waken…!

To not shedding denser just smooth this since. And cheap viagra pretty of day hands noticed washes on scent(not of, hair.

Tags: , , , ,


Over deze auteurReageren is niet mogelijk

Naar boven ↑

This content comes from a hidden element on this page.