Geplaatst op 11 Jul, 2013 | door Dagboek MOL

0
Geplaatst in : Geen categorie

Dagboek Mijn Onbereikbare Liefde 1 – 11 maart 2013

We hebben elkaar op de meest foute manier leren kennen, maar dat lijkt al zo ver weg… Direct gingen onze woorden dieper, de oppervlakte voorbij en nestelde zich in ons diepste zijn. We vonden herkenbaarheid en alles leek mooi en goed. Het was zo duidelijk. Wij vonden in elkaar vriendschap, eeuwige vriendschap. Wat mooi. Wat fijn. Wat een winst.
Tot ik je voor het eerst zag en ik direct werd geraakt. En ik wist hoe moeilijk dit zou gaan worden omdat ik getroffen was door de diepste bliksem. Onverwachts. Maar loepzuiver. Maar ik zwijg.

Ik luister naar je verhalen, vooral naar de verhalen over je ex. Je bent nog vol van haar, totaal nog niet los. Ik heb haar foto’s gezien. Ze is mooi, met haar lange blonde haar en haar prachtige blauwe ogen lijkt ze op een engel. Ik snap je best. Ja, ze is mooi. In ieder geval van buiten. Ik hoor je verhalen over haar en ik hoor je al haar negatieve acties vergoelijken. En ik hoor mijzelf. Ik kijk in spiegels en hoor mijzelf praten over alle mannen in mijn leven die ‘dezelfde goede bedoelingen hadden’ als zij… Maar liefste vriend, luister naar jezelf, als iemand van je houdt, wil diegene je zien, bij je zijn, zo vaak mogelijk, van je genieten, ieder woord naar binnen slurpen omdat ieder woord meer van je prijs zal geven, als kleine bijzondere puzzelstukjes. Als iemand van je houdt wil je die puzzel maken… met geduld, met tijd, met liefde…
Jij houdt duidelijk van haar. Dat maakt je blind. Net als ik, als ik van iemand hou en daarom weet ik ook zo goed hoe het zicht wordt vertroebeld en je dingen wilt zien die er niet zijn. Omdat je niet wilt en kunt geloven dat die ander zo anders is.
Uit ieder woord dat jij spreekt en haar daden met de mantel der liefde bedekken, voel ik de wanhoop in je groeien. ‘Laat los’, zou ik willen zeggen, maar ik ben bang dat mijn beeld te gekleurd is. ‘Ze is je niet waard’, maar ik vraag mij af wie ben ik om dat te bepalen. En het is jouw les. Jij zal zelf moeten zien dat zij nooit van je zal kunnen houden. Om redenen die ik niet ken en ook niet hoef te weten. Dus ik zwijg.

Je vertelde mij over nieuwe contacten, look a likes van haar en haast in één adem vertel je mij dat het tussen ons nooit wat zou kunnen worden. Ik ben geen look a like. Nee. Ik ben ik. Haar tegenpool. Van binnen en van buiten. Een mens van uitersten waarbij binnen en buiten in conflict zIjn met elkaar. Ik wuif je woorden weg, verloochen mijn gevoel en wijs op onze vriendschap. Dat was waar we voor gingen. Ik baal van mijzelf. Je gaf mij een escape, een kans om eerlijk te zijn. Een kans te zeggen dat ik was getroffen door een bliksem. Een kans uit je leven te verdwijnen en mijzelf te beschermen. Omdat ik weet dat dit voor mij een pijnlijke en moeilijke weg zal worden. En in plaats voor mijzelf te kiezen en uit je leven te wandelen, blijf ik. En ik help je. Want jij hebt de hemel gevraagd om hulp. En de hemel stuurde mij. En wie ben ik mij tegen de hemel te verzetten. Dus ik zwijg.

En in mijn hoofd schrijf ik voor jou een lied. Een lied over valse schijn, een lied over jou en haar. Een lied waarbij de tranen op mijn wangen de tonen zijn en mijn hart de maat aangeeft…

Valse schijn
Ik lig alleen op mijn slaapkamer
En je gezicht komt bij mij boven
En gelijker tijd voel ik een traan over mijn wangen lopen
Wat ooit leek als altijd is voorbij
en zal ook nooit meer zo zijn
Mijn gedachten dwalen af
ik hoor de echo van je lach
maar hij klinkt onbereikbaar ver
ik zie de liefde in je ogen
maar het is vast een valse schijn

Refrein
Wat betekent ooit en nooit en voor altijd
Zijn het slechts woorden in een stroom van zinnen
Zijn het slechts letters in een eenzaam woord
Dromen komen nooit tot leven en
levensbomen kunnen hun wortels
niet bij mij kwijt en mijn armen
voelen leger dan leeg
en zwaarder dan zwaar

Ik sla het dekbed om mij heen
maar de kilte blijft en het lijkt
zelfs alsof het alleen maar kouder wordt
ik sla de armen om mij heen
en heel even voel ik je dichtbij
maar ik weet dat het slechts illusie is
en ik hoor de echo van je lach
maar hij klinkt onbereikbaar ver
ik zie de liefde in je ogen
maar het is vast een valse schijn

Refrein

Tags: , , , ,


Over deze auteurReageren is niet mogelijk

Naar boven ↑

This content comes from a hidden element on this page.