Geplaatst op 15 Mei, 2013 | door Domina

1
Geplaatst in : Uit het hart, Domina

Een beginnende Meesteres – Deel 1

domina

Maanden geleden bevond ik mij ‘ineens’ in een scene van Meesters en Meesteressen. Ik heb mij altijd in de mens geïnteresseerd en ik vond deze wereld zeer intrigerend. Wat beweegt iemand, iemands ‘eigendom’ te willen zijn? Het strookte tegen mijn gevoel van waarden en normen en toch… toen ik erover begon te lezen ging er een wereld voor mij open. Ik voelde een stuk herkenning en erkenning van een bepaald gevoel. De wereld van BDSM kan misschien nog wel liefdevoller zijn dan welke andere vorm van relatie dan ook. Dat klinkt heel tegenstrijdig, maar ik zal het proberen uitleggen. Overigens wil ik onderstrepen dat dit puur míjn idee is over BDSM en dat iedereen hier zijn eigen visie op zal hebben. Mijn visie is dus niet bepalend voor iedereen binnen de BDSM-scene.
Voor mij draait alles om balans. Het hele leven. Er bestaat geen goed of slecht, er bestaat alleen een natuurlijk evenwicht in tegengestelde belangen. En daar draait het om binnen de SM. Waar enorm veel liefde, veiligheid en vertrouwen leeft, is een tegenpool nodig. Hoe groter de liefde, hoe verder de grenzen kunnen liggen van de SM, waardoor alles in evenwicht is en je een unieke relatie kunt aangaan, die alles overtreffend kan zijn. Mits je hier hetzelfde in staat. De verhouding D/s moet perfectie overstijgen. Samen ben je één cirkel van het geheel. Geen losse elementen, maar samen vorm je één perfectie.

Mijn leven lang hoor ik al dat ik dominant ben. Eigenlijk als een negatieve belichting van één van mijn karaktereigenschappen. Aangezien ik de dominantie van mijn moeder altijd als storend heb ervaren, was ik nooit blij met dit soort opmerkingen. Dominantie had voor mij altijd een negatieve lading. Maar ik was het wel. En het ging mij in de loop van mijn leven steeds vaker opvallen. Eerst nog met lichte verbazing over het feit dat vreemden in mij altijd een ‘leider’ zagen, maar naarmate dat steeds vaker gebeurde, legde ik mij daarbij neer. Het werd pas bizar toen ik begon te daten en mijn foto’s werden omschreven met kreten als: ‘Fataal dominant’ of ‘Krachtige dominante uitstraling’.

De negatieve lading aan het woord ‘dominant’ kreeg pas een positieve wending nadat ik merkte dat er ook mensen zijn die dit juist een bijzonder prettige eigenschap vinden. Dat begon toen een eerste slaafje zich vrijwillig bij mij meldde. Ik nog totaal onwennig en mij geen raad wetend met de situatie. De manier waarop dit gebeurde gaf mij eerder de kriebels dan ik er écht iets mee kon. Zijn aanhoudende gezeur hierover, zorgde er uiteindelijk voor dat ik hem blokte op mijn telefoon. Ik hou niet van presenteerblaadjes, zeker niet met mannen er op. Dat vind ik zielig, afstotelijk, weerzinwekkend. Vanaf dat moment leek het of er een startsein was gegeven en er boven mijn hoofd in neonletters stond: ‘Meesteres zoekt slaaf’, want ineens werd het verzoek van slaafje één opgevolgd door slaafje twee. Ik kende deze persoon al langer, maar zijn verzoek door mij te willen afgeranseld te worden, kwam toch geheel onverwachts. We hadden het er nooit eerder over gehad en ineens lag daar het verzoek. ‘Bind mij aan een boom en ransel mij af met mijn riem. Hou niet op als ik je smeek of jank.’ Tja… Ook met dit verzoek heb ik niks gedaan. Er volgden nog twee soortgelijke verzoeken die ik braaf naast mij neer heb gelegd, gewoon omdat ik er geen gevoel bij had en er dus ook niks mee kon. Het gaat mij niet om het fysieke aspect op zich maar juist om het geheel, daarbij vond ik sommige verzoeken zo vergaand dat ik mij afvroeg of daar nog wel groei in zou kunnen zitten wanneer het uitgangspunt al zo extreem was.

Maar… toen was daar Mart. Mart benaderde mij in eerste instantie heel dominant. Dat triggerde mij… ik hou van uitdaging en heel even ging ik mee in zijn woordenspel van dominantie, tot ik mijzelf erop betrapte dat ik de rol van onderdanige nooit lang zou kunnen vasthouden. Het ligt simpelweg te ver van mij af. En gedurende ons contact verschoof zijn dominantie naar een onderdanige rol… en werd mijn rol steeds dominanter. En ineens bewoog ik mij in een fictieve wereld met kreten als D/s (Dominant/slaaf), CB (kuisheidsgordels), menselijke eigendommen en slavencontracten. Ik had er werkelijk nog nooit van gehoord.

Mart en ik hebben elkaar nog nooit gezien. We kennen elkaars voorkeur, we praten erover. Ik heb hem gezegd dat hij mij moet leren omdat hij iets meer ervaring heeft in de wereld van de BDSM, maar ik ben een snelle leerling en laat ik eerlijk zijn, over dominantie hoeft niemand mij iets te leren. Als ik hem hoor praten over een relatie in zijn totaliteit, de manier waarop hij hier naar kijkt, voel ik zoveel herkenning… en op dat punt zijn we nu. Vanavond wordt een datum geprikt voor onze eerste kennismaking. Als daar een klik is, heeft deze Meesteres haar eerste slaaf.

Wordt vervolgd.

Tags: , , , , , ,


Over deze auteurEen reactie op Een beginnende Meesteres – Deel 1

  1. Peterkees says:

    Ik zou zo graag eigendom zijn van een Meesteres om mijn fantasien waar te maken. Dan eindelijk BDSM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naar boven ↑

This content comes from a hidden element on this page.