Vier onweerstaanbare Lentetoetjes met recepten

De lente is in volle gang! Dat betekent dat we weer kunnen genieten van de prachtige bloemen, het zachte weer en natuurlijk de heerlijke lentetoetjes. In dit blog vind je vier specifieke toetjes voor de lente, met recepten om je vingers bij af te likken. Trek je keukenschort maar aan, want we gaan aan de slag!

Vier verrukkelijke lentetoetjes om van te smullen

Aardbeien tiramisu

Aardbeien en lente zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Deze aardbeien tiramisu is een frisse, fruitige variant op het klassieke Italiaanse dessert.

Ingrediënten:

  • 500g aardbeien
  • 250g mascarpone
  • 200g lange vingers
  • 200ml slagroom
  • 100g suiker
  • 1 citroen (rasp en sap)
  • 1 vanillestokje
  • Verse muntblaadjes (optioneel)

Bereidingswijze:

  1. Snijd de aardbeien in plakjes en bewaar enkele voor de garnering. Meng het citroensap met de helft van de suiker en marineer hierin de aardbeienplakjes voor 15 minuten.
  2. Klop de slagroom met de rest van de suiker stijf. Meng de mascarpone met het vanillemerg en citroenrasp, en spatel dit voorzichtig door de slagroom.
  3. Doop de lange vingers kort in het aardbeiensap en leg ze in een schaal. Bedek met een laagje van het mascarpone-slagroommengsel en vervolgens een laagje gemarineerde aardbeien. Herhaal deze lagen tot alle ingrediënten op zijn.
  4. Laat de tiramisu minimaal 2 uur opstijven in de koelkast. Garneer met de achtergehouden aardbeien en eventueel wat verse muntblaadjes.

Rabarber crumble met vanille-ijs

Rabarber is een typische lentegroente die zich perfect leent voor een smakelijk toetje. Deze rabarber crumble met vanille-ijs is een ware traktatie.

Ingrediënten:

  • 500g rabarber
  • 150g bloem
  • 125g boter
  • 100g suiker
  • 50g havervlokken
  • 1 vanillestokje
  • Vanille-ijs (naar smaak)

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de rabarber in stukjes van ongeveer 2 cm. Meng de rabarber met het vanillemerg en de helft van de suiker. Verdeel het mengsel over de bodem van een ingevette ovenschaal.
  2. Meng de bloem, havervlokken, boter en de rest van de suiker met je handen tot een kruimelig deeg. Verdeel dit kruimeldeeg over de rabarber in de ovenschaal.
  3. Bak de crumble in 30-35 minuten goudbruin en knapperig. Laat even afkoelen en serveer met een flinke bol vanille-ijs.

Citroen-lavendel panna cotta

Deze zachte, romige panna cotta krijgt een frisse twist door de citroen en een vleugje lavendel. Een licht en verfijnd dessert voor een zonnige lentedag.

Ingrediënten:

  • 500ml slagroom
  • 150g suiker
  • 4 gelatineblaadjes
  • 1 citroen (rasp en sap)
  • 1 eetlepel gedroogde eetbare lavendel
  • Verse bessen (voor de garnering)

Bereidingswijze:

  1. Week de gelatineblaadjes in koud water. Verwarm de slagroom met de suiker, citroenrasp en lavendel in een pan. Laat het mengsel niet koken. Zeef het mengsel om de lavendel te verwijderen.
  2. Knijp de gelatineblaadjes uit en los ze op in de warme slagroom. Voeg het citroensap toe en roer goed door.
  3. Giet het mengsel in kleine glaasjes of vormpjes en laat minimaal 4 uur opstijven in de koelkast. Garneer met verse bessen naar keuze.

Kokos-limoen trifle

Deze tropische trifle met een vleugje limoen is het perfecte lentetoetje voor een etentje met vrienden of familie.

Ingrediënten:

  • 1 pak kokosmakronen
  • 1 potje lemon curd (circa 200g)
  • 400ml kokosmelk
  • 250ml slagroom
  • 100g suiker
  • 4 limoenen (rasp en sap)
  • Verse muntblaadjes (optioneel)

Bereidingswijze:

  1. Verkruimel de kokosmakronen en verdeel deze over de bodem van een trifle schaal of individuele glazen.
  2. Verdeel de lemon curd over de kokosmakronen.
  3. Klop de slagroom met de suiker stijf. Meng de kokosmelk met het limoenrasp en -sap en spatel dit voorzichtig door de slagroom.
  4. Schep de kokos-limoen slagroom over de lemon curd. Laat de trifle minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
  5. Garneer met limoenrasp en eventueel wat verse muntblaadjes voor het serveren.

Extra info

Chocolade liefde: Het gezonde genot ontcijferd
Cheesecake extase: 3 onweerstaanbare recepten voor ultiem genieten!
Hier zijn de 5 lekkerste cocktails die je moet proberen

Bronvermelding

© Foto: 123rf.com

lijn vrouwenverhalen

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *